ایزو 27001
در مقالات گذشته راجع به استانداردهای ایزو و به خصوص استاندارد مدیریت کیفیت ایزو9001 صحبت کردیم. در این مقاله یکی دیگر از استانداردهای مدیریتی که مربوط به مدیریت امنیت اطلاعات در سازمان هاست میپردازیم. امنیت اطلاعات در همهی سازمانها جزء اساسیترین نیازمندیها است. به صورتی که بدون توجه به آن، هیچ کسب و کاری قادر به رقابت برای افزایش سهم بازار محصول خود نخواهد بود.
برای مثال اگر شرکتی همچون کوکا کولا اطلاعات مربوط به چگونگی تولید نوشابههای مخصوص خود را در دسترس عموم قرار دهد، چگونه خواهد توانست جلوی هزاران رقیب کوچک و بزرگ برای محصول خودش، حرفی برای گفتن داشته باشد.
در واقع رمز موفقیت بسیاری از کسب و کار ها، ارائهی محصول یا خدمتی است که دیگران از چگونگی آن اطلاعی ندارند اما به دلیل نیازمندی خود ناچارند هزینهی آن را به دیگر سازمانهایی که آن محصول یا خدمت را ارائه میدهند، بپردازند.
حال اگر این دانش و اطلاعات در دسترس عموم قرار بگیرد، ماهیت آن سازمان چه لزومی خواهد داشت؟ این جزء کوچکی از دنیای اطلاعات سازمانها است که برای آنها اهمیت دارد.
ایزو امنیت اطلاعات
از سوی دیگری اگر خوب دقت کنیم، نگهداری اطلاعات سازمانها نیز بسیار برای آنها ارزشمند است. برای مثال فرض کنید یک شرکت برنامهنویسی سالها بر روی یک نرم افزار تحت شبکه کار کرده است و آن را بر روی سرورهای خود ذخیره کرده است.
اگر در اثر آتشسوزی یا هر حادثهای این سرور نابود شود، کلیهی زحمات این سازمان بر باد رفته است. بنابراین هیچ شرکتی این اجازه را نخواهد داد که اطلاعات مورد نیازش به راحتی قابل از بین رفتن باشد.
پس نه تنها افشای اطلاعات، بلکه از بین رفتن اطلاعات و سوابق نیز میتواند برای سازمانها زیانهای غیرقابل جبرانی را به همراه داشته باشد.
استاندارد مدیریت امنیت اطلاعات
با توجه به اینکه اطلاعات و امنیت آن تا این انداره برای سازمانها حائز اهمیت است، استانداردهایی برای سازمانها تهیه و تدوین شده است تا شرکتها گرفتن گواهینامهی مربوط به آن استاندارد، هم برای خود و هم برای ذینفعان سازمان خود این اطمینان را ایجاد کنند که امنیت اطلاعات در سازمان خود را تا حد زیادی تامین کرده و دائما در حال بهبود امنیت در سازمان خود هستند.
این استانداردها امنیت اطلاعات را از دیدگاه مدیریتی مورد بررسی قرار دادهاند و از دیدگاه فنی و تخصصی به مسالهی امنیت اطلاعات نگاه نکردهاند. این باعث میشود تا این استانداردها در انواع کسب و کارها قابل استفاده باشد. همچنین دست سازمانها برای به کار بستن هر روشی برای بهبود امنیت اطلاعات در سازمان خود باز باشد.
دانلود استاندارد iso 27001
اگر دوست دارید متن کامل فارسی این استاندارد را مطالعه کنید میتوانید به لینک زیر مراجعه نمایید
تعریف مدیریت امنیت اطلاعات
آخرین ورژن ایزو 27001
آخرین ورژن ایجاد شده برای این استاندارد در سال 2022 منتشر شد که تغییرات عمده ای در اصل استاندارد ایجاد نشده است اما تطابق بیشتری با د یگر استاندراد های هم گروه خود از نظر اصطلاحات به کار برده شده دارد.
ایزو 27005
ایزو 27005 نیز از خانوادههای 27001 است و تفاوت آن با ایزو27001 آن است که ایزو 27005 به صورت تخصصی به منظور مدیریت ریسکهای امنیت استاندارد تدوین شده است.
ایزو 27000
سری استانداردهای ISO 27000 شامل چندین استاندارد مرتبط با امنیت اطلاعات در سازمانها است. علاوه بر استانداردهای ISO 27001 و ISO 27005، این سری شامل استانداردهای دیگری مانند ISO 27002 که به عنوان یک راهنمای عملیاتی برای پیاده سازی استاندارد ISO 27001 شناخته میشود.
هدف این سری از استانداردها، فراهم کردن یک چارچوب کامل و مشخص برای مدیریت امنیت اطلاعات در سازمانها است.
مستندات ایزو 27001
منظور از مستندات ایزو 27001 کلیهی اسناد و مدارکی است که هر سازمان باید نگهداری و ثبت نماید تا به وسیلهی آن اثبات نماید که الزامات استاندارد را برآورده نموده است.
این مستندات میتوانند به صورت فیزیکی و کاغذی و یا حتی داخل سیستم یا نرم افزار باشند، اما آنچه که اهمیت دارد آنست که پروسهی تایید و تصویب هر مدرک قابل مشاهده و اثبات باشد.
خلاصه
در این مقاله تلاش کردیم تا علاوه بر آشنایی اولیه با اصول استاندارد ایزو 27001، محتوای استاندارد را نیز در اختیار شما قرار دهیم. امیدوارم استفادهی کافی از مطالب گفته شده برده باشید. نرم افزار مدیریت تضمین کیفیت فریار، تمامی امکانات لازم برای بررسی و تطبیق kpi های مختلف سازمانی با اصول ایزو را دارا بوده و قابل اتصال به انواع سیستم های اطلاعاتی شرکت ها است.