خانه / مقالات بهترین نرم افزار حسابداری ابری

بهترین نرم افزار حسابداری ابری

به روز شده در تیر ۱۴۰۳

5 / 5. 1

5 از تعداد 1 رای
نرم افزار حسابداری ابری

بهترین نرم افزار حسابداری ابری کدام است؟ تفاوت نرم افزار حسابداری تحت وب و نرم افزار ابری چیست؟ اینها سوالاتی است که درباره تمامی نرم افزارهای ابری به ویژه نرم افزار حسابداری ابری ممکن است در ذهن شما ایجاد شده باشد. در این مقاله از فریار سیستم، ضمن معرفی و بیان قابلیت های نرم افزارهای ابری، لیست چند نرم افزار حسابداری ابری برتر را نیز معرفی می‌نماییم.

نرم افزار ابری از جملۀ تکنولوژی‌‌های وسیع و گسترده‌ای است که در سال‌های اخیر به دنیای کسب و کار وارد شده و مزیت‌های بسیاری را با خود به همراه آورده است. یکی از اساسی‌ترین کاربردهای نرم افزار ابری در حوزه حسابداری این است که بخشی مهم و اصلی در هر شرکت یا مجموعه را تشکیل می‌دهد.

نرم افزار ابری

نرم افزار ابری یا نرم افزارهای بر پایۀ ابر (به انگلیسی Cloud-Based) نوعی از نرم افزارها هستند که نصب و پردازش آنها در سِرور شرکت‌های ارائه کنندۀ این نرم افزارها صورت می پذیرد. این نرم‌افزارها نیازی به نصب روی سیستم یا سرور سازمان ها نداشته و برای استفاده از آن فقط کافی است که به سرور شرکت ارائه کننده وصل شوید.

سیستم‌های ابری، بر پایۀ اینترنت هستند و برای نصب و نگهداری، به نوع خاصی از سیستم کامپیوتری یا تکنولوژی خاصی احتیاجی ندارید. تمامی داده‌های کسب و کارها از جمله اطلاعات حسابداری و تراکنش‌های مالی را می‌توان به کمک نرم افزارهای ابری در فضای اینترنت با بیشترین حد ایمنی و راحت‌ترین شیوۀ دسترسی ذخیره کرد.

استفاده از سیستم‌های حسابداری ابری اضافه بر سهولت استفاده، مزایای بسیاری دارد که در ادامه خواهیم دید.

مزایای استفاده از نرم افزار ابری در حسابداری

حسابداری یکی از اساسی‌ترین قسمت‌های هر شرکت یا سازمان است که تمامی عملیات مالی و سود، زیان و تراکنش‌ها در آن به ثبت می‌رسند. این داده‌ها باید با بیشترین میزان امنیت نگهداری و ذخیره شوند تا برای تحلیل‌های آینده و آماردهی‌های سالانه و مالیاتی از آنها استفاده شود.

بروزترین و کاربردی‌‌ترین روش‌های ذخیره‌سازی اطلاعات مالی به شکل ابری یا اینترنتی است که مزایای بسیاری در مقایسه با انواع قدیمی خود دارد. بیایید با هم به اساسی ترین مزیت‌های نرم افزار ابری در حسابداری نگاهی بیندازیم:

صرفه‌جویی در هزینه‌ها: هزینۀ تهیۀ نرم افزارهای ابری بسیار مناسب است. به علاوه، به دلیل دخیره شدن اطلاعات در فضای ابری، نیازی به تهیۀ سیستم‌های کامپیوتری گران بها با کارت گرافیک بالا و هارد دیسک‌هایی با ظرفیت بالا برای پردازش و نگهداری داده ها نیست. برای دسترسی و استفاده از این فضاهای ابری فقط به وجود اینترنت نیاز است.

تحت وب بودن نرم افزار :استفاده از نرم افزار ابری محدود به یک یا چند دستگاه کامپیوتر در فضای شرکت نیست و با هر دستگاهی مثل موبایل، تبلت و لپ تاپی که امکان اتصال به اینترنت دارد، قابل دسترسی است. به این شیوۀ قابل استفاده بودن در وسایل الکترونیکی مختلف، قابلیت کراس دیوایس (Cross-device) گفته می‌شود.

به همین دلیل محدودیت جغرافیایی نیز برای دستیابی به داده‌ها وجود ندارد و به پهنا و گستردگی وجود اینترنت در کرۀ زمین، دسترسی به اطلاعات امکان‌پذیر است.

مزایای نرم افزار حسابداری ابری

  • تمامی کارکنان بخش حسابداری و مدیران به یک نسخۀ مشترک، هماهنگ و یکپارچه در هر ساعت از شبانه ‌روز دسترسی دارند و می‌توانند داده ها را به راحتی با یکدیگر به اشتراک بگذارند.
  • اطلاعات مالی تمامی قسمت های پرداخت و دریافت مالی از دفتر کل و فروش و پخش گرفته تا قسمت تدارکات، همگی با هم یکپارچه‌‌اند. در نرم افزارهای ابری همه ی اسناد حسابداری و حسابرسی بابالاترین حساسیت ممکن ثبت و ذخیره می‌شوند. داده های مالیاتی نیز برای نگهداری و تهیۀ گزارش‌های مالی ثبت می‌شوند.
  • با نرم افزارهای ابری ارتباط مستقیم و آنلاین با بانک‌ها امکان‌پذیر است و برای قسمت هایی که باید پرداخت منظم در دوره های زمانی انجام شود، امکان برنامه‌ریزی وجود دارد.
  • امنیت بالا: یکی از مهمترین چالش های صاحبان کسب و کار، حفظ و افزایش امنیت نگهداری از اطلاعات است. شاید در نگاه اول، ذخیرۀ اطلاعات در فضای اینترنتی به نظر ناامن و خطرناک برسد ولی نرم افزارهای حرفه‌ای ابری مانند نرم افزار فریار قویترین و مطمئن ترین زیرساخت‌های لازم را برای حفظ و ذخیرۀ داده‌ها در اختیار دارند.

نرم افزار حسابداری ابری

اضافه بر آن، از تمامی اطلاعات هر روز یک نسخۀ پشتیبان و بک آپ گرفته می‌شود تا از هرگونه از دست رفتن یا گم شدن اطلاعات جلوگیری شود.

  • نرم افزارهای ابری به صورت منظم آپدیت می‌شوند و سیستم حسابداری آنلاین همیشه از آخرین ورژن آپدیت شده استفاده خواهد کرد.

تعریف پردازش ابری چیست؟

پردازش ابری یا رایانش ابری (Cloud Computing) سیستمی برای نمایش سرویس‌های پردازشی و خدمات محاسباتی است که این سرویس‌ها موارد مختلف مانند سرورها، ذخیره و نگهداری اطلاعات، پایگاه‌های داده، شبکه، تحلیل و آنالیز نرم افزاری و هوش مصنوعی ابری را دربرمیگیرد. پردازش ابری امکان دسترسی آسان به اطلاعات و برنامه‌ها را به کمک اینترنت و در فضای ابری فراهم می‌کند.

پردازش ابری از نوآورانه‌ترین و منعطف‌ترین سیستم‌های تحلیلی و ذخیره‌ای هستند که هزینه‌های تهیۀ زیرساخت‌ها را برای شرکت‌ها و سازمان‌ها کم می‌کند. در پردازش ابری یک منبع ارائه دهنده وجود دارد که تمامی زیرساخت‌های لازم و تجهیزات و امکانات سخت افزاری و نرم افزاری را فراهم می‌کند و نقش میزبان را برای اطلاعات شرکت‌ها یا سازمان‌ها برعهده می‌گیرند. شرکت‌ها نیز در جایگاه متقاضی یا کاربر این سرویس‌ها از راه اینترنت با این میزبان‌ها در تماس هستند و اطلاعات خود را با آنها به اشتراک می‌گذارند.

مدل‌های نمایش خدمات در پردازش ابری

چهار مدل اصلی ارائۀ خدمات در پردازش یا رایانش ابری است که سطح های دسترسی مختلفی برای کاربردهای متفاوت در آنها وجود دارد و شرکت‌های پشتیبان، به وسیلۀ یکی از این چهار مدل به کاربران خدمت‌رسانی می‌کنند. این چهار مدل شامل:

خدمات ابری وابسته به نرم افزار یا SaaS (Software as a Service)

در این روش کاربر با یک حساب کاربری و به صورت آنلاین می‌تواند از نرم افزار ابری مثل نرم افزار رستوران استفاده کند. کاربران برای بهره‌گیری از سرویس‌ها یا خدمات نیازی به نصب یا نگهداری از نرم افزار یا اپلیکیشن را ندارند و فقط با کمک  اینترنت به فضای مورد نظر خود وصل می‌شوند.

خدمات ابری بر پایه پلتفرم

خدماتی بر پایه پلتفرم یا PaaS (Platform as a service) در این حالت، کاربر می‌تواند در بستر ابری نمایش دهد و به یاری آن تمامی ابزارهای دریافت شده، خودش اپلیکیشن یا سرویس کاربردی مخصوص به خود را بسازد. وظیفۀ نگهداری و آپدیت در این حالت بر عهدۀ کاربر است.

خدمات وابسته به زیرساخت یا IaaS (Infrastructure as Service) : در این نوع خدمات، شرکت نمایش دهندۀ نرم افزار ابری، محاسبات و خدمات ذخیره‌ سازی و نگهداری را به کاربر اجاره می‌دهد. انگار همه ی وظایف خرید دستگاه‌های لازم برای ذخیره سازی و نگهداری را شرکت تهیه می‌کند و کاربر در ازای انجام این خدمات به شرکت هزینه پرداخت می‌کند.

خدمات ابری مبتنی بر شبکه

خدمات مبتنی بر شبکه یا NaaS (Network as a Service) شرکت پشتیبان، خدمات را در بستر شبکه‌های اجتماعی برای کاربر خود محیا می‌کند. انتخاب تعداد شبکه‌ها بر پایه انتخاب کاربر است. این شبکه‌ها می‌توانند دو نوع همگن یا ناهمگن باشند.

انواع ابر یا کلود

در صورت انتخاب هر یک از چهار مدل گفته شده برای نمایش خدمات ابری، سه نوع ابر برای پیاده سازی اطلاعات وجود دارد. بسته به نوع خدماتی که از ابر انتظار داریم، می‌توانیم یکی از این انواع را انتخاب کنیم:

  • ابر عمومی (Public Cloud): یکی از پر طرفدارترین انواع ابرها این نوع ابر است. این نوع از فضای ابری از سوی شرکت نمایش دهندۀ خدمات ابری و در ازای پرداخت هزینه به کاربر تعلق می‌گیرد. زیرساخت‌های فناوری این نوع ابر در دسترس شرکت است و کاربر امکان دسترسی به آنها را ندارد. از این نوع ابر، سازمان‌ها و شرکت‌های مختلفی می‌توانند استفاده کنند. امنیت این نوع ابر از نوع خصوصی کمی کمتر است ولی کار با آن راحت و مقرون به صرفه است.
  • ابر خصوصی (Private Cloud): این مدل ابر به سفارش یک کسب و کار و به صورت اختصاصی و سفارشی برای آن ساخته می‌شود. دسترسی به فضای این ابر نیز مخصوص همان شرکت است، کنترل بیشتری روی سرور وجود دارد و در نتیجه، امنیت آن نیز افزایش می‌بابد.
  • ابر ترکیبی (Hybrid Cloud): این نوع ابر برای آن دسته از کاربرانی است که بنا به نوع کسب و کار خود به هر دو نوع از ابر خصوصی و عمومی احتیاج دارند. ابر هیبرید یا ترکیبی از حداقل یک مدل ابر عمومی و یک مدل ابر خصوصی ساخته شده است. این مدل ابر برای انجام کارهای مختلف، انعطاف ‌پذیری و امنیت بیشتری نسبت به دو مدل قبلی دارد.

معرفی بهترین نرم افزارهای حسابداری ابری

یکی از ویژگی‌های شاخص نرم افزارهای حسابداری ابری، همواره در دسترس بودن آن است؛ به این معنی که فقط با اتصـال به اینترنت می‌توان در هر مکان به اطلاعات مالی دسترسی داشت. در ادامه بیشتر با امکانات این سیستم حرفه‌ای و بی نظیر آشنا می شویم.

Internxt بهترین سرویس ابری برای تامین امنیت

سرویس Internxt سرویس ابری مدرن و ایمن برای حفظ حریم خصوصی و امنیت کلی داده‌ها است؛ این سرویس ذخیره‌سازی ابری کاملاً رمزگذاری شده و منبع باز است که برای نگه داری امنیت اطلاعات و دور نگه‌داشتن هکرها طراحی شده است. سرویسی خصوصی است که تمامی فایل‌های ذخیره‌شده و به اشتراک‌گذاشته‌شده در فضای ابری را رمزگذاری می‌کند و به هیچ‌ شخصی غیر از خودتان اجازه‌ی دسترسی به اطلاعات شما را نمی‌دهد.

Sync.com بهترین سرویس ابری برای استفاده راحت

سرویس ابری Sync.com  فضای ذخیره‌سازی ابری رمزگذاری‌شده نمایش می‌دهد. به یاری این سرویس می‌توانید هر فایلی را دیگران به آسانی به اشتراک بگذارید. قابلیت‌ همگام‌سازی سرویس ابری Sync.com امکان دسترسی به اطلاعات ذخیره‌شده را در هر زمان و روی هر دستگاهی آماده می‌کند و قابلیت‌ حفاظت از حریم خصوصی و زیرساخت‌های سازمانی این سرویس نیز امنیت اطلاعات شما را تأمین می‌کند.

pCloudبهترین سرویس ابری برای ذخیره فایل های سنگین

سرویس ابری pCloud  امکان ذخیره داده‌ها و دسترسی لحظه ای به آن‌ها را فراهم کرده و اشتراک‌گذاری و همگام‌سازی فایل‌ها را به آسانی انجام می‌دهد. فایل‌های خصوصی را نیز می‌توان به کمک سرویس ابری pCloud رمزگذاری کرد و محرمانه داشته باشیم.

Livedrive عالی ترین سرویس ابری برای استفاده ی شخصی و تجاری

سرویس ابری Livedrive  سرویس ذخیره‌سازی ابری و پشتیبان‌گیری آنلاین است که امکان پشتیبان‌گیری خودکار و نامحدود هم از اطلاعات شخصی و هم از داده‌های کسب‌و‌کارها را فراهم می‌کند.

مراکز داده‌ی سرویس ابری Livedrive‌ به صورت شبانه‌روزی نظارت می‌شوند و گروه نظارت این سرویس نیز گواهینامه‌ی ISO 27001 دارد.

IBack up مناسب ترین سرویس ابری برای حفظ حریم خصوصی مشاغل کوچک

سرویس ابری IBackup  پشتیبان‌گیری ابری در سطح سازمانی برای سرورها و مراکز اطلاعات ارائه می‌دهد. سرورهای پشتیبانی شده در این سرویس‌ عبارت‌اند از MS SQL Server، MS Exchange Server، Hyper-V، MS SharePoint Server و Oracle Server.

FreshBooks

یکی از بهترین نرم‌افزارهای حسابداری جهان و یکی از معدود نرم‌افزارهای حسابداری کسب‌وکارهای کوچک با عملکردهای عالی، رابط کاربری آسان و پشتیبانی پیچیده است.

Bonsai

به طور مخصوص با در نظر گرفتن الزامات حسابداری حرفه‌های خوداشتغالی، استارت آپ‌ها و کسب‌وکارهای کوچک طراحی شده است. چه کاربر برای ثبت مالیات خود در زمان مالیاتی به یادآوری نیاز داشته باشد یا بخواهید یک صورت سود و زیان بی عیب و نقص داشته باشد، Bonsai می‌تواند همه این کارها را برای وی انجام دهد.

برنامه حسابداری Zoho Books

zoho books برای حسابداری مشاغل کوچک و متوسط ​​مناسب است. این نرم‌افزار حسابداری جامع با ویژگی‌های قدرتمند و در عین حال آسان، برای ساده‌کردن نیازهای حسابداری مختلف است. کارهایی مانند پیگیری حساب‌های پرداختنی و دریافتنی، مدیریت موجودی‌، انجام عملیات بانکی ساده‌تر با Zoho Books    ممکن است.

برنامه حسابداری QuickBooks Online

برنامه حسابداری QuickBooks Online از قدیمی‌ترین نرم‌افزارهای حسابداری است که یک انتخاب ایده‌آل برای موسسات غیرانتفاعی و مشاغل کوچک و شغل های جدیدی است که به یک سیستم حسابداری تجاری عالی نیاز دارند. ویژگی‌های این نرم‌افزار از ثبت درآمد و هزینه ها تا کسر مالیات، مدیریت جریان نقدینگی و تولید گزارش است که مشکلات پیچیدگی روند حسابداری را کم می‌کند.

برنامه حسابداری Synder

برای صاحبان مشاغل با چندین سیستم پرداخت آنلاین که نیاز به ثبت درست تراکنش‌ها و گزارش‌های خود و همگام‌سازی آن ها با سیستم‌های حسابداری دارند، نرم افزار حسابداری Synder عالی ترین گزینه است.

تفاوت نرم‌ افزار ابری با نرم‌ افزارهای تحت ویندوز

نرم‌افزارهای ابری نسل جدیدی از نرم‌افزارها هستند که تا مقدار زیادی در بعضی زمینه‌ها، مثلاً در حوزه حسابداری، جایگزین نرم‌افزارهای تحت ویندوز شده‌اند. برای این‌که بتوانیم انتخاب کنیم که در زمینه نیازهای ما نرم‌افزار ابری کاربرد بیشتری دارد یا نرم‌افزار تحت ویندوز، باید با تفاوت‌های این دو نوع نرم‌افزار آشنایی کامل داشته باشیم. در این بخش تفاوت نرم‌افزارهای ابری و نرم‌افزارهای تحت ویندوز را از زوایای گوناگون بررسی می‌کنیم:

نرم افزارهای تحت ویندوز برای اپدیت شدن نیاز به عملیات به صورت دستی داشتند که می‌توانست خطاهایی را بدنبال داشته باشد و حتی قسمتی از داده‌ها از دست برود. اما آپدیت برنامه‌های نرم افزار ابری به شکل خودکار و منظم در فضای ابری و بدون دخالت کاربر انجام می‌شود.

تفاوت نرم افزار حسابداری ابری با حسابداری تحت وب چیست؟

گسترش اینترنت باعث به‌وجودآمدن نرم‌افزارهای گوناگونی شده است که هرکدام از آن‌ها به‌نوعی در زندگی ما اثرگذارند. تحت وب و ابری دودسته از این نرم‌افزارها هستند که هر روز میزان استفاده از آن‌ها بیشتر می‌شود.

بعضی به دلیل آن که این دو بر اساس اینترنت کار می‌کنند، آن‌ها را یکسان فرض می‌کنند. اما در اساس نرم‌افزار تحت وب با ابری فرق دارد. فضای ابری یک هارد اینترنتی با فضایی نامحدود است که اطلاعات را ذخیره میکند.این فضا از طریق اینترنت فعالیت میکند و شما در هر زمانی و مکان که بخواهید میتوانید به داده های خود دسترسی داشته باشید.

نرم افزارهای تحت وب برای پیاده سازی از راه یک مرورگر وب طراحی شده اند . به شرط اینکه از راه مرورگرها به آن ها وارد شویم.

خلاصه

با وجود نرم افزارهای ابری، دیگر کارفرمایان دغدغه‌ای برای به سرقت رفتن سیستم‌های کامپیوتری یا خرابی و از کار افتادن دستگاه‌ها یا از دست دادن داده ها در اثر سانحه‌هایی مانند آتش سوزی نخواهند داشت. همچنین فرایندهایی مانند مدیریت سیستم حقوق و دستمزد با نرم افزارهای ابری، با امنیت بیشتر در هرکجا ممکن شد.

5 / 5. 1

مائده اسماعیلی هستم فارغ التحصیل رشته‌ی مهندسی تجارت الکترونیک از دانشگاه اصفهان. از سال 1401 تا کنون در واحد سئو و بهینه سازی وب سایت شرکت مهندسی یلدا حضور و همکاری مستمر دارم. معتقدم هر کسب و کاری، داستانی دارد و من سعی میکنم راوی خوبی باشم و با چاشنی جذابیت، تصویری زیبا و هنرمندانه از کسب و کارتان را در مقابل چشمان مخاطبان‌تان قرار دهم. من سئو کار هستم و با جادوی کلمات، معجزه میکنم.

مقالات مرتبط

اپلیکیشن حسابداری شخصی
18+ اپلیکیشن حسابداری شخصی + فهرست + مقایسه (آپدیت 1403)

18 اپلیکیشن‌ حسابداری شخصی (accounting application) معروف را اگر بخواهیم به صورت لیست نام ببریم، برنامه‌های اندروید حسابداری شخصی هلو، اپلیکیشن دخل و خرج، اپ اندروید پارمیس، نرم افزار اندروید قیاس، اپلیکیشن حسابداری رایگان ویو (wave) و اپ موبایل موج و هم چنین Zoho Books Free از بهترین اپلیکیشن‌ حسابداری شخصی اندروید موجود در بازار ...

سیستم حسابداری چیست
سیستم حسابداری چیست؟

سیستم حسابداری چیست؟ قسمت حسابداری یکی از مهمترین اجزای هر سیستم کسب و کار برای مدیریت و همچنین انجام فرآیند ثبت معاملات است. به طوری که بدون وجود یک نرم افزار نرم افزار حسابداری تحت وب انلاین سالم، تصمیم‌گیری و به طور کلی خرید و فروش برای سازمان‌ها امری ناممکن خواهد بود. علاوه بر آن براورده ...

چطور فرآیند محاسبه حقوق و دستمزد را آسان کنیم؟
چطور فرآیند محاسبه حقوق و دستمزد را آسان کنیم؟ آموزش محاسبه حقوق و دستمزد

چطور فرآیند محاسبه و پرداخت حقوق و دستمزد را آسان کنیم؟ آموزش محاسبه حقوق و دستمزد در ادامه این مقاله است و قصد داریم روش‌هایی برای ساده‌تر نمودن محاسبات حقوق و دستمزد در اختیار شما قرار دهیم. در مطالب پیشین در مورد نرم افزار حقوق و دستمزد و  حسابداری حقوق و دستمزد صحبت کردیم. اگر ...

اشتباه رایج هنگام انتخاب نرم افزار حسابداری
7 اشتباه رایج در انتخاب سیستم حسابداری

انتخاب سیستم حسابداری یکی از دغدغه های مدیران سازمان است که براساس ویژگی های آن، دست به انتخاب نرم افزار حضور و غیاب و نرم افزار حقوق و دستمزد می زنند. به همین دلیل در این مقاله درباره انواع مشکلات و اشتباهاتی که در بین حسابداران رایج است صحبت می‌کنیم. اشتباهات رایج هنگام انتخاب نرم افزار ...

  1. مائده اسماعیلی
    ۱۴ شهریور ۱۴۰۲

    عالی بود

    پاسخ
  2. مائده اسماعیلی
    ۲۴ آبان ۱۴۰۲

    بسیار عالی

    پاسخ