خانه / مقالات سیستم حسابداری چیست؟

سیستم حسابداری چیست؟

به روز شده در مرداد ۱۴۰۳

5 / 5. 1

5 از تعداد 1 رای
مزایای سیستم حسابداری

سیستم حسابداری چیست؟ قسمت حسابداری یکی از مهمترین اجزای هر سیستم کسب و کار برای مدیریت و همچنین انجام فرآیند ثبت معاملات است. به طوری که بدون وجود یک نرم افزار نرم افزار حسابداری تحت وب انلاین سالم، تصمیم‌گیری و به طور کلی خرید و فروش برای سازمان‌ها امری ناممکن خواهد بود.

علاوه بر آن براورده کردن الزاماتی که سازمان‌های بیمه و دارایی به شما تحمیل می‌کنند.آگاهی و دارا بودن دانش کافی در ثبت گزارشاتی همچون گزارش ارزش افزوده، گزارشات فصلی و گزارشات مربوط به بیمه، سازمان را از دچار شدن به زیان‌های شدید مالی محافظت خواهد کرد.

در واقع مدیران با در نظرگرفتن وضعیت مالی شرکت است که تصمیم می‌گیرند قراردادهای جدید را چگونه تنظیم کرده و چه ضمائمی را به آن اضافه کنند تا با مشکل مواجه نشوند. سیستم حسابداری مجموعه‌ای از اجزای مرتبط به یکدیگر است که برای پردازش اطلاعات مالی، تهیه‌ی گزارشات مالی و براورده کردن الزامات قانونی در سازمان‌ها یا ادارات به رهبری سازمان کمک می‌کند.

کلیه‌ی خرید و فروش‌های شرکت، سرمایه، بدهی‌ها و مطالبات شرکت بدون استثنا باید توسط حسابدار و سیستم حسابداری بررسی و مستند شوند تا در مواقع لزوم بتوان از آنها استفاده نمود. یک حسابدار کلیه‌ی اتفاقات مالی سازمان را به گونه‌ای که برای مدیریت و برای کلیه‌ی ذینفعان سازمان قابل تحلیل و بررسی باشد مستند می‌کند و این کار ممکن است با یک نرم افزار حسابداری مالی و یا حتی بدون امکانات خاصی انجام شود.

سیستم حسابداری کامپیوتری

سیستم‌های رایانه‌ای مربوط به حسابداری، نقش تسهیل‌کننده را برای حسابداران شرکت‌ها ایفا می نماید. وقتی تعداد تراکنش‌های مالی در سازمان‌ها افزایش پیدا می‌کند، تعداد پرسنل و واحدهای مختلف نیز به تبع آن زیاد می‌شود که کار را برای حسابداران سخت‌تر خواهد کرد.

سیستم‌های رایانه‌ای به مسئول امور مالی و همچنین حسابدار کمک می‌کند که تنها با تنظیم فرمول‌های مورد نیاز از جمله قوانین سیستم حقوق و دستمزد و همچنین نیازمندی‌ها برای محاسبه‌ی بیمه و مالیات،سیستم به صورت اتوماتیک بقیه‌ی محاسبات را  برای کاربر انجام دهد و برای گرفتن گزارشات مورد نیاز و ثبت اسناد حسابداری نیازی به جستجوی مجدد اطلاعات و زحمت زیاد جهت تهیه آنها نباشد و کلیه‌ی امور را سیستم حسابداری برای کاربر انجام دهد.

انواع سیستم حسابداری

سیستم‌های حسابداری را ازجهات مختلفی می‌توان تقسیم‌بندی نمود. اگر بخواهیم سیستم‌های حسابداری را از نظر نوع عملکرد تفکیک کنیم، می‌توان به سه گروه زیر تقسیم بندی نمود:

عملکرد اطلاعاتی سیستم حسابداری

مهمترین عملکردی که یک سیستم حسابداری می‌تواند داشته باشد، جمع آوری و دسته‌بندی اطلاعات مالی و یا به زبان بهتر تراکنش‌های مالی شرکت و دسته‌بندی آنهاست.

عملکرد کنترلی سیستم حسابداری

این نوع عملکرد که معمولا در حسابداری مدیریت مورد استفاده قرار می‌گیرد، با استفاده از اطلاعات جمع آوری شده سازمانها، برنامه تخصیص بودجه به قسمت‌های مختلف را طرح ریزی می‌نماید. در واقع این عملکرد سیستم حسابداری تاثیر مستقیم بر برنامه‌ریزی های استراتژیک شرکت خواهد داشت.

عملکرد خدماتی سیستم حسابداری

عملکرد خدماتی سیستم حسابداری در معاملات و قرارداد های سازمان‌ها نمود پیدا می‌کند. به این گونه که تعهدات هر دو طرف در انجام معامله به نحوه صحیحی تدوین شده و انجام آنها نیز توسط هر دو طرف تضمین می شود. این قابلیت را به نوعی عملکرد خدماتی سیستم حسابداری نام می برند. سوال دیگری که در مورد سیستم حسابداری می‌توان مطرح نمود آن است که سیستم حسابداری چه اجزایی دارد؟

سیستم حسابداری چیست؟

اجزای سیستم حسابداری

ورودی سیستم حسابداری

کلیه‌ی اطلاعات و تراکنش‌های مالی یک سازمان به علاوه‌ی قراردادها و مطالبات و بدهی‌های یک سازمان همچنین آمار پرسنل و قراردادهای کاری، اطلاعات شیفت‌های کاری می‌توانند به عنوان ورودی‌های یک سیستم حسابداری باشند که باید مورد بررسی و تجزیه تحلیل قرار بگیرند.

پردازش اطلاعات

اقداماتی که یک حسابدار و یا سیستم حسابداری انجام می‌دهند در قسمت پردازش اطلاعات حسابداری اتفاق می‌افتد و در واقع دسته‌بندی و انجام عملیات لازم جهت دست‌یابی به خروجی دلخواه در این مرحله است.

خروجی سیستم حسابداری

در واقع خروجی یک سیستم حسابداری، اطلاعات طبقه‌بندی شده، اسناد حسابداری، گزارشات مالی و  الزامات قانونی براورده شده‌ای است که مورد نیاز سازمان بوده است.

انتخاب سیستم حسابداری

کسانی که به دنبال انتخاب سیستم حسابداری برای سازمان خودشان هستند، لازم است بدانند که بهترین سیستم حسابداری برای هر سازمان، سیستمی است که راحت‌ترین کاربری را برای استفاده‌ی آن سازمان داشته باشد و به صرف گران‌تر بودن یا تعداد بالای ماژول‌های حسابداری یا ابزارهای زیاد یک سیستم حسابداری، آن را برای یک سازمان مشخص، نمی‌توان مفید و به صرفه دانست.

همچنین در عین حال ممکن است سیستمی که برای یک سازمان مناسب و به صرفه است برای یک سازمان با نوع کاربری دیگر بهره‌وری نداشته باشد. دقت کنید که انواع سیستم حسابداری شرکتی، نرم افزار حسابداری انلاین، سیستم حسابداری صنعتی و سیستم حسابداری تولیدی و … وجود دارد که هرکدام دارای زیرسیستم‌های مختلف می‌باشد.

پس برای خرید نرم افزار حسابداری حتما به ابزارها و نوع کاربری آن سیستم توجه داشته باشید و با یک متخصص در زمینه‌ی سیستم‌های حسابداری مشورت نمایید.

بهترین نرم افزار حسابداری، سیستمی است که اولا سهولت استفاده داشته باشد، همچنین توانایی اتصال به طور خودکار با دیگر قسمت‌های سازمان مانند سیستم حضور و غیاب اداری، سیستم فرایند ساز، نرم افزار حضور و غیاب تحت وب، نرم افزار گزارش ساز و کلیه نرم افزارهای اتوماسیون اداری را داشته باشد.

دوما استفاده از قسمت‌های مختلف آن نیاز به دانش تخصصی زیادی نداشته باشد و از هرجایی قابل دسترسی و تغییر باشد و امکان تعریف انواع صورت های مالی در ان وجود داشته باشد.

اگر به دنبال دانلود نرم افزار حسابداری شخصی رایگان هستید می توانید مقاله بهترین اپلیکیشن حسابداری شخصی را مطالعه و نرم افزارهای رایگان حسابداری را دانلود نمایید.

بنابراین اگر قصد خرید یک نرم افزار حسابداری برای کسب و کار خود دارید، بهتر است که در ابتدا مفیدترین نوع نرم افزار برای کسب و کار خود و بعد از آن ارزان‌ترین نرم افزار حسابداری یا به صرفه ترین آنها را برای خود تهیه نمایید.

5 / 5. 1

مائده اسماعیلی هستم فارغ التحصیل رشته‌ی مهندسی تجارت الکترونیک از دانشگاه اصفهان. از سال 1401 تا کنون در واحد سئو و بهینه سازی وب سایت شرکت مهندسی یلدا حضور و همکاری مستمر دارم. معتقدم هر کسب و کاری، داستانی دارد و من سعی میکنم راوی خوبی باشم و با چاشنی جذابیت، تصویری زیبا و هنرمندانه از کسب و کارتان را در مقابل چشمان مخاطبان‌تان قرار دهم. من سئو کار هستم و با جادوی کلمات، معجزه میکنم.

مقالات مرتبط

آموزش حقوق و دستمزد در اکسل
حسابداری حقوق و دستمزد

حسابداری حقوق و دستمزد از مهم‌ترین مباحث مورد مناقشه در سازمان‌ها و شرکت‌ها است. در ابتدای این بحث به چیستی حسابداری حقوق و دستمزد بیشتر پرداخته و بعد از آن به مباحث مورد اهمیت درمورد آن می‌پردازیم. حسابداری حقوق و دستمزد یا به عبارت انگلیسی (Payroll) در واقع همان مبلغ پرداختی واحد حسابداری به کارکنان ...

اپلیکیشن حسابداری شخصی
18+ اپلیکیشن حسابداری شخصی + فهرست + مقایسه (آپدیت 1403)

18 اپلیکیشن‌ حسابداری شخصی (accounting application) معروف را اگر بخواهیم به صورت لیست نام ببریم، برنامه‌های اندروید حسابداری شخصی هلو، اپلیکیشن دخل و خرج، اپ اندروید پارمیس، نرم افزار اندروید قیاس، اپلیکیشن حسابداری رایگان ویو (wave) و اپ موبایل موج و هم چنین Zoho Books Free از بهترین اپلیکیشن‌ حسابداری شخصی اندروید موجود در بازار ...

بهترین نرم افزار حسابداری ابری
بهترین نرم افزار حسابداری ابری

بهترین نرم افزار حسابداری ابری کدام است؟ تفاوت نرم افزار حسابداری تحت وب و نرم افزار ابری چیست؟ اینها سوالاتی است که درباره تمامی نرم افزارهای ابری به ویژه نرم افزار حسابداری ابری ممکن است در ذهن شما ایجاد شده باشد. در این مقاله از فریار سیستم، ضمن معرفی و بیان قابلیت های نرم افزارهای ...

هوش تجاری چیست
هوش تجاری چیست؟ کاربردها و مزایای هوش تجاری

هوش تجاری چیست؟ اگر در حوزه فناوری اطلاعات فعالیت دارید، ممکن است این سوال برایتان پیش‌آمده باشد که هوش تجاری (BI) چیست و چه کاربردهایی دارد. یکی از جامع‌ترین پاسخ‌ها در رابطه با کاربرد هوش تجاری، در وب‌سایت رسمی مایکروسافت با این تیتر ارائه داده است: “هوش تجاری یا BI به سازمان‌ها کمک می‌کند تا ...