خانه / مقالات آموزش رایگان Power Bi

آموزش رایگان Power Bi

به روز شده در تیر ۱۴۰۳

5 / 5. 2

5 از تعداد 2 رای
آموزش Power Bi

 آموزش رایگان Power Bi زیادی در اینترنت وجود دارد که بیشتر به صورت تئوری درباره فواید و ویژگی های پاور بی آی صحبت می کنند. در این نوشته از گروه مهندسی فریار، تولید کننده ابزارهای مدیریت اطلاعات، سعی داریم با ارائه مثالهای عملی، فضای ساختاری در این نرم افزارها را شفاف تر نماییم.

آموزش  Power Bi را از ابتدا و از این سوال شروع می‌کنیم که اصلا Power Bi چیست؟! سایت مایکروسافت در این باره نوشته است که Power Bi مجموعه‌ای از ابزارهای تجزیه و تحلیل تجاری است که بینش‌هایی را از کل سازمان به شما ارائه می‌دهد.

به صورت کلی هیچ تعریف جامعی برای این ابزار وجود ندارد ولی به طور کلی این نرم افزار گزارش ساز، ابزاریست که به شما کمک می‌کند که داده‌های خود را به سبک دلخواه پردازش کنید و داده‌ها رو به روش‌های متنوع به نمایش در بیاورید.

آموزش پاور بی آی Power BI برای تحلیل داده‌

برای استفاده Power Bi می‌توانید از نسخه‌های پلتفرم‌های مختلف کمک بگیرید مانند نسخه وب، اندروید، ویندوز و  …. در این مقاله سعی داریم با نگاه کلی و با نسخه ویندوز پاور بی آی، آموزش را ارائه نماییم. قبل از هرچیزی، به سراغ روش دانلود و نصب Power Bi می رویم.

طریقه دانلود و نصب Power Bi

برای دانلود نسخه ویندوز Power Bi  وارد سایت این نرم افزار شده و از منو Product توی صفحه اصلی گزینه Power Bi Desktop کلیک کنید. سپس از صفحه باز شده بر روی گزینه Download Free کلیک کنید. برای شروع لازم است داده تست داشته باشید و در نرم افزار import کنید. ما در انجا برای مثال، از داده‌های “نام ها برتر نوزاد در امریکا” استفاده می کنیم، در گام بعدی بر روی دکمه “Get Data” در تب Home در سمات چپ بالای صفحه کلیک می‌کنیم مانند تصویر زیر:

منوی بالا پاور BI

در پنجره بعد باید محل ورود داده‌ها و فرمت داده‌ها را انتخاب نمایید. انتخاب ما فایل محلی یا همان local file خواهد بود و همچنین فرمت فایل را هم CSV انتخاب می‌کنیم.

منو انتخاب نوع داده power Bi

اکنون به محلی که فایل دانلود شده رفته و فایل مورد نظر را انتخاب می‌کنیم.

با کلیک بر روی open یک نسخه پیش نمایش از داده‌هایتان به صورت جدول به نمایش در می‌آید. حال چند گزینه پیش روی شماست:

  • می‌توانید داده‌های وارده را همانطور که هست وارد کنید، بدون هیچ پردازش یا تغییری.
  • می‌توانید نوع داده‌های تشخیص داده شده را تغییر دهید (به عنوان مثال ممکن است فیلد تاریخ را به صورت رشته یا String شناسایی کرده و شما می‌توانید بر روی فیلد کلیک کنید و نوع آن را به تاریخ یا Date تغییر دهید).

و در نهایت می‌توانید داده رادر صورت نیاز تغییر بدهید و با کلیک بر روی Edit فقط برای داده‌هایی که لازم داریم تغییر ایجاد کنیم. فقط یک مشکل کوچک وجود دارد، اینکه فیلد سال را عدد شناسایی می‌کند که البته این مشکلی ایجاد نمی‌کند و باعث ایراد توی محاسبات نمی‌شود (در هر صورت فیلد سال یک عدد است) ولی در نمایش برچسب یا همون Lable ممکنه خوب نمایش ندهد مانند تصویر زیر:

lable in power Bi

نمایش داده‌ها در power bi

در این مثال ما نیاز داریم فیلد سال که الان به صورت نقطه‌ای است را در خط زمانی به ما نمایش دهد، به عبارتی ما نیاز به یک timestamp داریم. پس برای این کار نیاز داریم که نوع داده‌ ها را تغییر دهیم.

پنجره اصلی timestamp در POWER BI

پنجره برنامه همه چیز را خیلی ساده و کاربرپسند در کنار هم گنجانده است و به راحتی می‌توان هرچیزی را پیدا کرده و گزینه‌های مورد نیاز را انتخاب کرد و با چند کلیک متوجه کارایی آن‌ها شد. برای تغییر نوع داده‌ای فیلد Year، باید روی فیلد مطابق تصویر بالا کلیک کنید و از پنل ابزار بالا، بر روی DataType کلیک کنید و نوع داده‌ای را Date انتخاب کنید.

با انتخاب این نوع داده چون داده ما تنها 1سال دارد، به آن ماه و روز را هم اضافه می‌کند که طبیعتا اولین روز و ماه سال را جایگزین می‌کند ولی برای اتمام کار بر روی گزینه Close & Apply که در پنجره جاری نمایش داده شده است کلیک کنید تا تغییرات اعمال شود و تا اینجای کار همه چیز به درستی پیش رفته است و پردازش بر روی داده‌هایمان را انجام داده‌ایم.

بصری سازی دیتا در power bi

حال به سراغ چند مثال بصری سازی (Visualization) می رویم. قبل از شروع باید مشخص کنیم که پنجره اصلی شامل چه قسمت هایی است که پنجره به سه بخش اصلی تقسیم می‌شود:

۱-  Report Area: یک صفحه سفید بزرگ که تمام طرح‌ها، در اینجا ذخیره می‌شود به اصطلاح بوم نقاشی هست.

۲-  Visualizations pane: قسمتی که مشخص می‌کنیم چه نوع گزارشی را به بوم نقاشی اضافه کنیم (منظور از گزارشات بصری شامل نمودار، نقشه و …)

۳-  Fields pane: اطلاعات مربوط به فیلدها را نمایش می‌دهد.

ابتدا مهم‌ترین نکاتی که می‌توان از داده‌هایمان دریافت کرد را بررسی و آنالیز می‌کنیم. برای شروع می‌توانیم از پر استفاده‌ترین (پرتکرارترین) نام‌ها در طول تاریخ استفاده کنیم برای این‌کار از تاریخ و نام‌ها در نمودار میله‌ای استفاده خواهیم کرد. برای رسم نمودار میله‌ای روی Stacked Bar Chart در Visualization spane کلیک کنید و در قسمت report area پنجره‌ای مانند زیر خواهیم دید و در این پاپ آپ باید تنظیمات مربوط به چارت را وارد کنیم.

ّپنل فیلد Visualizationspane

برای واردکردن داده به قسمت‌های مختلف نمودار تنها کافیست تا فیلد داده‌ها را از Field Pane درگ (انتخاب و کشیده) کرده و به این قسمت وارد کنید. برای این منظور فیلد Top Name را درگ کرده و در Axis دراپ می‌کنیم و باعث می‌شود نمودار باید ظاهری مانند زیر داشته باشد.

نمای گزارش ایجاد شده

Visalizations در PowerBI

در ادامه برای دیدن داده‌ها به شکلی که علاقمندیم، باید آن ها را بر اساس تاریخ تنظیم کنیم. برای این منظور باید باید از Line Chart استفاده کنیم. پس در قسمت Visalizations، لاین چارت رو انتخاب می‌کنیم در این قسمت برای axis فیلد year رو انتخاب می‌کنیم و برای Value نیز فیلد Occurrences را استفاده می‌کنیم و مقدار legend را با Top Name پر می‌کنیم و در نهایت نتیجه شبیه به تصویر زیر خواهد شد:

پنجره گزارش ایجاد شده POWER BI

اول از هر چیزی می‌خواهیم از دست فیلد year year در اصل این اشتباه ما نیست، فقط تاریخ ها در برنامه PowerBI به این صورت نمایش می‌دهد. برای حل این مشکل روی فیلد year در axsis filed کلیک کنید و مقدار year را انتخاب کنید و جایگزین Date Hierarchy کنید گزارشات در power bi به صورت تعاملی طراحی شده است یعنی می‌تواند بین گزارشات ارتباط ایجاد کنیم و با کلیک بر روی یک آیتم، یک گزارش دیگر تغییر کند

مثال از PowerBI

به عنوان مثال در نمودار قبلی ما دیده‌ایم که نام “Mary” بیشترین تکرار در کل تاریخ داشت و ما می‌خواهیم پویایی این نام را در طول زمان ببینیم. برای انجام این کار، بر روی نوار موجود برای این نام کلیک کنید و این صفحه نمایش را در تمام نمودارهایی که این نام در آن قرار دارد به روز می‌کند.

گزارش نام ها در بازه زمانی

با استفاده از Power BI، ما همیشه می‌توانیم تصویر داده‌ها را به عنوان یک کل و به عنوان بخشی از یک مورد بررسی کنیم. ما می‌توانیم با فیلتر کردن مواردی که نمی‌خواهیم روی نمودار ببینیم، مناطق خاصی از مجموعه داده خود را انتخاب کنیم.

آموزش کار با نمودار pie در Power BI

در گام بعدی میخواهیم ببینیم که نام‌های مرد محبوب‌ترین‌ها در سال گذشته چیست. برای این مورد نمودار pie گزینه مناسبی است. روند ترسیم نمودار همان روش قبلی است، اما این بار چندین فیلتر اعمال خواهیم کرد.

گزارش Pie با power bi

برای اضافه کردن فیلد به پارامترهای گزارش یا فیلترها تنها کافیست آن ها را  drag&drop کنیم. ابتدا قسمت Year را بکشید و آن را روی سال ۲۰۱۲ تنظیم کنید. سپس، قسمت Gender را به فیلترها اضافه می کنیم و بررسی می کنیم که مرد باشد. تمام فیلتر ها کامل شود. برای نهایی کردن گزارش خود و نمایش برخی گزارشات پیشرفته که Power BI ارائه می‌دهد، قصد داریم توزیع نام مرد را برای سال ۲۰۱۲ از نظر جغرافیایی (در سراسر ایالات متحده) تجسم کنیم.

تجسم داده‌های جغرافیایی Power BI

Power BI دو گزینه پیش فرض برای تجسم داده‌های جغرافیایی ارائه می‌دهد: Maps و FiledMaps. انتخاب ما نقشه‌های پرشده یا همون FiledMapsخواهد بود.

نتیجه گیری :

در این مقاله با امکانات جذاب power bi یک اشنایی اولیه پیدا کردیم البته power bi ابزارها و کاربردهای دیگر نیز دارد که از حوصله این مقاله خارج است و امیدواریم در ادامه مقالات فریار سیستم، آموزش های بیشتری درباره نرم افزار Power BI به صورت پیشرفته‌تر داشته باشیم.

5 / 5. 2

مائده اسماعیلی هستم فارغ التحصیل رشته‌ی مهندسی تجارت الکترونیک از دانشگاه اصفهان. از سال 1401 تا کنون در واحد سئو و بهینه سازی وب سایت شرکت مهندسی یلدا حضور و همکاری مستمر دارم. معتقدم هر کسب و کاری، داستانی دارد و من سعی میکنم راوی خوبی باشم و با چاشنی جذابیت، تصویری زیبا و هنرمندانه از کسب و کارتان را در مقابل چشمان مخاطبان‌تان قرار دهم. من سئو کار هستم و با جادوی کلمات، معجزه میکنم.

مقالات مرتبط

مزایای نرم افزار گزارش ساز
مزایای نرم افزار گزارش ساز و داشبورد ساز

مزایای نرم افزار گزارش ساز و داشبورد ساز چیست؟ در این مطلب از سایت فریارسیستم به سوالات و دغدغه‌های مربوط به سیستم داشبوردساز صحبت می‌کنیم. آیا تاکنون برای شما این سوال پیش آمده است که مزیت نرم افزارهای گزارش ساز و داشبوردساز مدیریتی در سازمان یا کسب و کارها چیست؟ چرا با وجود داشبوردهای مدیریتی قدیمی ...

هوش تجاری چیست
هوش تجاری چیست؟ کاربردها و مزایای هوش تجاری

هوش تجاری چیست؟ اگر در حوزه فناوری اطلاعات فعالیت دارید، ممکن است این سوال برایتان پیش‌آمده باشد که هوش تجاری (BI) چیست و چه کاربردهایی دارد. یکی از جامع‌ترین پاسخ‌ها در رابطه با کاربرد هوش تجاری، در وب‌سایت رسمی مایکروسافت با این تیتر ارائه داده است: “هوش تجاری یا BI به سازمان‌ها کمک می‌کند تا ...

تفاوت داشبورد مدیریتی و گزارش ساز
تفاوت داشبورد مدیریتی و گزارش ساز

تفاوت داشبورد مدیریتی و گزارش ساز چیست؟ در این مقاله از سایت فریار ضمن مقایسه نرم افزار گزارش ساز و نرم افزار داشبورد مدیریتی اکسل، به معرفی اجمالی هرکدام می‌پردازیم و با معرفی چند نرم افزار گزارش ساز یا داشبورد مدیریتی پرطرفدار، وجه تفاوت‌های هرکدام از آنها را در قالب جدول مقایسه می‌نماییم. لطفا با ...

difference MIS vs ERP
تفاوت mis و erp

تفاوت mis و erp چیست؟ از متداول‌ترین سوالات مدیران کسب و کارها در هنگام سفارش و خرید سیستم‌ مدیریت اطلاعات است. اینکه هرکدام از نرم افزارهای erp و mis چه ویژگی‌ها و مزایایی دارند و کدام یک برای مدیریت فرایندهای درون سازمانی مناسب‎‌تر هستند. در این مطلب از سایت فریار سیستم ضمن معرفی هرکدام از ...

چگونه بهره وری سازمانم را افزایش دهم ؟
چگونه بهره وری سازمانم را افزایش دهم ؟

چگونه بهره وری سازمانم را افزایش دهم ؟ این سوالی است که ذهن تمام مدیران را به خود درگیر کرده است. در مقاله قبل به مفهوم بهره‌وری اشاره کردیم و به اهمیت و نقش حیاتی آن برای موفقیت هرسازمان واقف شدیم. نقشی به مثابه نفس برای انسان. با این حال بهره‌وری اصل مهمی است که ...