آموزش power bi
قبل از شروع به آموزش و ارائه مثالی از Power Bi از این سوال شروع میکنیم که Power Bi چیست؟! اول با جمله سایت مایکروسافت شروع میکنیم که نوشته است “Power Bi مجموعهای از ابزارهای تجزیه و تحلیل تجاری است که بینشهایی را از کل سازمان شما ارائه میدهد.”
به صورت کلی هیچ تعریف جامعی برای این ابزار وجود ندارد ولی به طور کلی این نرم افزار گزارش ساز ابزاریست که به شما کمک میکند که دادههای خود را به سبکی که مایل هستید پردازش کنید و دادهها رو به اشکالی که علاقمندید به نمایش در بیاورید.
گشت و گذاری در دنیای Power Bi در ده دقیقه
برای استفاده Power Bi میتوانید از نسخههای مختلف برای پلتفرمهای مختلف کمک بگیرید مانند نسخه وب، اندروید، ویندوز و …. در این مقاله سعی داریم یه نگاه کلی به نسخه ویندوز این نرم افزار شگفت انگیز داشته باشیم.
برای دانلود این برنامه میتوانید وارد سایت شده و از منو Product توی صفحه اصلی گزینه Power Bi Desktop کلیک کنید و از صفحه باز شده بر روی گزینه Download Free کلیک کنید برای شروع باید داده تست داشته باشید و به نرم افزار import کنید. برای مثال میتوانیم از دادههای “نام ها برتر نوزاد در امریکا” استفاده کنیم، در گام بعدی بر روی باتن “Get Data” در تب Home در بالای صفحه کلیک میکنیم مانند تصویر زیر:
در پنجره بعد باید محل ورود دادهها و فرمت دادهها را انتخاب نمایید. انتخاب ما فایل محلی یا همان local fileخواهد بود و همچنین فرمت فایل هم CSV انتخاب میکنیم.
اکنون به محلی که فایل دانلود شده رفته و فایل مورد نظر را انتخاب میکنیم.
آموزش power bi رایگان
با کلیک بر روی open یک نسخه پیش نمایش از دادههایتان به صورت جدول به نمایش در میآید. حال چند گزینه پیش پای شماست:
- میتوانید دادههای وارده را همانطور که هست وارد کنید، بدون هیچ پردازش یا تغییر.
- میتوانید نوع دادههای تشخیص داده شده را تغییر دهید (به عنوان مثال ممکن است فیلد تاریخ را به صورت رشته یا String شناسایی کند و شما میتوانید بر روی فیلد کلیک کنید و نوع آن را به تاریخ یا Date تغییر دهید).
و در نهایت میتوانید داده رادر صورت نیاز تغییر بدهید و با کلیک بر روی Edit فقط برای دادههایی که داریم یک مشکل کوچک وجود دارد که فیلد سال را عدد شناسایی میکند که البته این مشکلی ایجاد نمیکند و باعث ایراد توی محاسبات نمیشود (در هر صورت فیلد سال یک عدد است) ولی در نمایش برچسب یا همون Lable ممکنه خوب نمایش ندهد مانند تصویر زیر:
ما قصد داریم فیلد سال به صورت نقطهای را خط زمانی به ما نمایش داده شود، به عبارتی ما نیاز به timestamp داریم برای این کار نیاز داریم که نوع دادهای را تغییر دهیم.
پنجره برنامه همه چیز را خیلی ساده کنار هم چیده است و راحت میتوان درکش کرد و فهمید که چه گزینههایی را دراختیارمان گذاشته است و میتوان با چند کلیک متوجه کارایی آنها شد. برای تغییر نوع دادهای فیلد Year باید روی فیلد کلیک کنید تا انتخاب شود مانند تصویر بالا و از پنل ابزار بالا روی DataType کلیک کنید و نوع دادهای Date رو انتخاب کنید.
با انتخاب این نوع داده چون داده ما تنها 1سال دارد به آن ماه و روز هم اضافه میکند که طبیعتا اولین روز و ماه سال را جایگزین میکند ولی برای اتمام کار بر روی گزینه Close & Apply که در پنجره جاری نمایش داده شده است کلیک کنید تا تغییرات اعمال شود و تا اینجای کار همه چیز به درستی پیش رفته است و پردازش بر روی دادههایمان انجام دادهایم.
بصری سازی دیتا در power bi
بریم دستمون رو به چند تا کار بصری گرم کنیم؟؟ قبل از شروع باید مشخص کنیم که پنجره اصلی چه چیزی نمایش دهد که پنجره به سه بخش اصلی تقسیم میشود.
۱- Report Area: یک صفحه سفید بزرگ که تمام طرحها، در اینجا ذخیره میشود به اصلاح بوم نقاشی هست.
۲- Visualizations pane: جایی که مشخص میکنیم چه نوع گزارشی را به بوم نقاشی اضافه کنیم (منظور گزارشات بصری است مانند نمودار ، نقشه و …)
۳- Fields pane : اطلاعات مربوط به فیلدها را نمایش میدهد.
ابتدا مهمترین نکاتی که میتوان از دادههایمان دریافت کرد رو بررسی و آنالیز میکنم، برای شروع میتوانیم از پر استفادهترین نامها در طول تاریخ استفاده کنیم برای اینکار از تاریخ و نامها در نمودار میلهای استفاده خواهیم کرد. برای رسم نمودار میلهای روی Stacked Bar Chart در Visualization spane کلیک کنید و در قسمت report area پنجرهای مانند زیر خواهیم دید و در این پاپ آپ باید تنظیمات مربوط به چارت را وارد کنیم.
برای واردکردن داده به قسمتهای مختلف نمودار تنها کافیست تا فیلد دادهها را از Field Pane درگ کرده و به این قسمت وارد کنید. برای این منظور فیلد Top Name را درگ کرده و در Axis دراپ میکنیم و باعث میشود نمودار باید ظاهری مانند زیر داشته باشد.
Visalizations در PowerBI
در ادامه برای دیدن دادهها به شکلی که علاقمندیم، باید آن ها را بر اساس تاریخ تنظیم کنیم. برای این منظور باید باید از Line Chart استفاده کنیم. پس در قسمت Visalizations، لاین چارت رو انتخاب میکنیم در این قسمت برای axis فیلد year رو انتخاب میکنیم و برای Value نیز فیلد Occurrences را استفاده میکنیم و مقدار legend را با Top Name پر میکنیم و در نهایت نتیجه شبیه به تصویر زیر خواهد شد:
اول از هر چیزی میخواهیم از دست فیلد year year در اصل این اشتباه ما نیست، فقط تاریخ ها در برنامه PowerBI به این صورت نمایش میدهد. برای حل این مشکل روی فیلد year در axsis filed کلیک کنید و مقدار year را انتخاب کنید و جایگزین Date Hierarchy کنید گزارشات در power bi به صورت تعاملی طراحی شده است یعنی میتواند بین گزارشات ارتباط ایجاد کنیم و با کلیک بر روی یک آیتم، یک گزارش دیگر تغییر کند
مثال از PowerBI
به عنوان مثال در نمودار قبلی ما دیدهایم که نام “Mary” بیشترین تکرار در کل تاریخ داشت و ما میخواهیم پویایی این نام را در طول زمان ببینیم. برای انجام این کار، بر روی نوار موجود برای این نام کلیک کنید و این صفحه نمایش را در تمام نمودارهایی که این نام در آن قرار دارد به روز میکند.
با استفاده از Power BI، ما همیشه میتوانیم تصویر دادهها را به عنوان یک کل و به عنوان بخشی از یک مورد بررسی کنیم. ما میتوانیم با فیلتر کردن مواردی که نمیخواهیم روی نمودار ببینیم، مناطق خاصی از مجموعه داده خود را انتخاب کنیم.
آموزش کار با نمودار pie در Power BI
در گام بعدی میخواهیم ببینیم که نامهای مرد محبوبترینها در سال گذشته چیست. برای این مورد نمودار pie گزینه مناسبی است. روند ترسیم نمودار همان روش قبلی است، اما این بار چندین فیلتر اعمال خواهیم کرد.
برای اضافه کردن فیلد به پارامترهای گزارش یا فیلترها تنها کافیست آن ها را drag&drop کنیم. ابتدا قسمت Year را بکشید و آن را روی سال ۲۰۱۲ تنظیم کنید. سپس، قسمت Gender را به فیلترها اضافه می کنیم و بررسی می کنیم که مرد باشد. تمام فیلتر ها کامل شود. برای نهایی کردن گزارش خود و نمایش برخی گزارشات پیشرفته که Power BI ارائه میدهد، قصد داریم توزیع نام مرد را برای سال ۲۰۱۲ از نظر جغرافیایی (در سراسر ایالات متحده) تجسم کنیم.
تجسم دادههای جغرافیایی Power BI
Power BI دو گزینه پیش فرض برای تجسم دادههای جغرافیایی ارائه میدهد: Maps و FiledMaps. انتخاب ما نقشههای پرشده یا همون FiledMapsخواهد بود.
نتیجه گیری :
در این مقاله با امکانات جذاب power bi یک اشنایی اولیه پیدا کردیم البته power bi ابزارها و کاربردهای دیگر نیز دارد که از حوصله این مقاله خارج است و امیدواریم در ادامه مقالات فریار سیستم، آموزش های بیشتری درباره نرم افزار Power BI به صورت پیشرفتهتر داشته باشیم.